Mijn leven is van mij

Mijn leven is van mij Elisabeth in Beieren beter bekend als Sisi wordt in films en boeken vaak geportretteerd als een eendimensionale sprookjesprinses Dit zoetsappige clich beeld wordt in deze compleet herschreven uitge

 • Title: Mijn leven is van mij
 • Author: Lucas Zandberg
 • ISBN: 9789491065927
 • Page: 204
 • Format: Paperback
 • Mijn leven is van mij

  Elisabeth in Beieren, beter bekend als Sisi, wordt in films en boeken vaak geportretteerd als een eendimensionale sprookjesprinses Dit zoetsappige clich beeld wordt in deze compleet herschreven, uitgebreide versie van Zandbergs debuutroman met de grond gelijk gemaakt Elisabeth is pas zestien als ze schoorvoetend trouwt met haar neef Franz Joseph, keizer van Oostenrijk DElisabeth in Beieren, beter bekend als Sisi, wordt in films en boeken vaak geportretteerd als een eendimensionale sprookjesprinses Dit zoetsappige clich beeld wordt in deze compleet herschreven, uitgebreide versie van Zandbergs debuutroman met de grond gelijk gemaakt Elisabeth is pas zestien als ze schoorvoetend trouwt met haar neef Franz Joseph, keizer van Oostenrijk De liberaal opgevoede, dromerige Elisabeth kan niet aarden aan het stijve Weense hof Terwijl de liefde voor haar fantasieloze man al snel bekoelt, groeit de druk op de keizerin om een troonopvolger te baren Na een aantal moeilijke jaren bereikt ze dat doel met de geboorte van haar zoon Rudolf Vanaf dat moment weigert zij zich te conformeren aan de conventies van haar tijd Voortaan gaat de rusteloze Elisabeth haar eigen weg, voortdurend op zoek naar manieren om een invulling te geven aan haar bestaan Intussen gaat het volkomen aan haar voorbij wie het meest van haar houdt en haar het hardst nodig heeft.Mijn leven is van mij is een levendige historische roman over een intelligente, verkeerd begrepen vrouw die haar tijd ver vooruit was Een uniek portret van een keizerin die geen keizerin wilde zijn

  • Unlimited [Humor and Comedy Book] á Mijn leven is van mij - by Lucas Zandberg Ñ
   204 Lucas Zandberg
  • thumbnail Title: Unlimited [Humor and Comedy Book] á Mijn leven is van mij - by Lucas Zandberg Ñ
   Posted by:Lucas Zandberg
   Published :2018-07-11T18:43:36+00:00

  One thought on “Mijn leven is van mij

  1. Yvonne

   “Ongetwijfeld zullen er nu weer lezers zijn die deze roman hebben gekocht in de verwachting heerlijk weg te zwijmelen bij een hagiografisch liefdesverhaal”, schrijft Zandberg in zijn nawoord. Wel, mijnheer Zandberg, dat verwachtte ik juist niet. Ik had graag een niet gedramatiseerd verhaal over deze keizerin willen lezen, met voetnoten, jazeker, die de oorsprong aangaven van dialogen, personen en gebeurtenissen. Nu weet ik na bijna 250 bladzijden nog niet wie Elisabeth is en wie Zandberg. Ee [...]

  2. Gijs Zandbergen

   Drie boeken van een schrijver binnen een jaar lezen, doe ik zelden. En het zou ook in dit geval niet zijn gebeurd, als ik dit boek als eerste van Zandberg had gelezen. De levensbeschrijving van de keizerin kabbelt soms voort, terwijl ze in mijn ogen toch zo interessant niet is. Egocentrisch is ze, dat wel. En aan een rechtzetting van het zoetsappige beeld dankzij Romy Schneider heb ik geen behoefte, want dat beeld ken ik alleen van horen zeggen. Wel heb ik de feiten op eerst nagekeken. Dat hiel [...]

  3. Mind-Spa Lotusbloem

   Boeiend verhaal over een in mijn ogen egocentrische dame die wel heel makkelijk anderen de schuld gaf van haar misnoegen.

  4. Gusta

   Gaaf om te lezen! En wat een verdrietig leven voor haar! Een complete tegenstelling tot de films over haar, die ik overigens ook heerlijk vond om naar te kijken😄

  5. Dettie Leestafel

   Lucas Zandbergs debuut, getiteld Sisi's winterlied, rammelde nogal, er zaten een paar storende redactiefouten in en het verhaal zelf had veel weg van de Sisi-films. Het was een aardig boek maar niet geweldig. Inmiddels heeft hij het boek helemaal herschreven en dit boek Mijn leven is van mij levert een veel interessanter verhaal en zeker een interessantere vrouw op. In dit boek wordt de keizerin ook consequent Elisabeth genoemd waardoor er ook meer afstand komt van de Sisi-films.Lucas Zandberg z [...]

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *